HRM

'Bestuursvoorzitter voedt angstcultuur Charim'

De angst en intimidatie onder het personeel van Zorggroep Charim is grotendeels terug te voeren op Henk Prins, voorzitter en enig lid van de raad van bestuur. Dit zeggen bronnen binnen en buiten de christelijke zorginstelling tegen het Algemeen Dagblad (AD).

Onlangs presenteerde het adviesbureau Basis & Beleid een onderzoek naar misstanden binnen Charim. Uit het onderzoek bleek dat op veel plekken veel plekken binnen de zorginstelling sprake is van sociale onveiligheid, angst en intimidatie. Het adviesbureau, de vakbond en een ex-werknemer wijzen naar de raad van bestuur, gevormd door Henk Prins, als hoofdschuldige aan voor de 'verziekte cultuur'.

Een anonieme oud-medewerker onderschrijft de conclusies van het adviesbureau tegen het AD. Binnen Charim had hij een hoge functie. Volgens hem stapt Prins geregeld door alle managementlagen heen. "Zo was hij eens ontevreden over het groen buiten het gebouw. Met een aantal mensen van de facilitaire dienst liep hij om het gebouw en klaagde dat er mos op een bankje zat. Dat hoorde niet bij hun takenpakket, maar ze voelden zich geïntimideerd door de manier waarop Prins hen toesprak. Zo ga je niet met mensen om."

De oud-medewerker doet zijn verhaal omdat hij hoopt dat er iets verandert in de bestuurlijke top van Charim, dat volgens hem een organisatie is waar mensen geremd worden in hun werk en ontwikkeling. De oud-medewerkers noemt de manier waarop Prins het onderzoek van Basis & Beleid van commentaar voorziet, veelzeggend. Prins zei na de presentatie geschrokken te zijn en zich te herkennen in de conclusies. Hij gaat volgens de oud-medewerker ver mee in de kritiek, maar als de storm laag is gaan liggen, draait hij om. "Er gebeurt dus niets. Het blijft bij het oude. Prins hecht veel waarde aan status, wil zijn macht niet delen en is nu vooral met zijn pensioen bezig."

Reactie

In een reactie laat Charim-woordvoerder Rufo Petri weten dat de organisatie zich niet herkent in het verhaal van het AD. Dat er sprake is van intimidatie en sociale onveiligheid op een aantal plekken, ontkent hij niet, maar volgens hem vergroot de krant bepaalde conclusies uit het rapport van Basis & Beleid uit. Ook de stelling dat er niks gebeurt, klopt volgens hem niet. "We zijn ons momenteel aan het bezinnen op vervolgstappen na het rapport. Maar voordat we een plan van aanpak over de organisatie uitstrooien, leggen we eerst ons oor te luister." Volgens Petri gaan de managers de komende tijd in gesprek met medewerkers, om te horen wat zij vinden dat er moet veranderen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top