ACTUEEL

Pier Eringa wordt nieuwe bestuursvoorzitter ASZ

Pier Eringa start op 1 februari 2010 als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Eringa neemt de plaats in van interim-voorzitter Leo Schoots. Dit meldt MerweRTV.

Interim-bestuur na crisis

Schoots trad aan als interim-voorzitter na een bestuurscrisis in april 2008. Nu Eringa is benoemd, begint het ziekenhuis met de werving van een tweede bestuurder.

Gemeentesecretaris Nijmegen

Eringa is gemeentesecretaris in Nijmegen sinds drie jaar. Hij is eindverantwoordelijk voor het functioneren van een ambtelijke organisatie met 2400 medewerkers. Daarnaast is hij eerste adviseur voor het college van burgemeester en wethouders. In de complexe bestuurlijke gemeentelijke organisatie van Nijmegen voerde Eringa belangrijke verbeteringen door.

Carrière Eringa

Daarvoor was Eringa korpschef bij de regiopolitie Flevoland, regiodirecteur van NS-Reizigers, lid van de landelijke directie van de NS, plaatsvervangend korps- en districtschef bij de politie Noord- en Oost-Gelderland en hoofd van de Rijksrecherche. Hij startte zijn carrière met aan de Nederlandse Politie Academie in Apeldoorn.

‘Doorstart’ ziekenhuis voltooien

De raad van toezicht heeft zich voor Erninga’s benoeming laten adviseren door de Vereniging Medische Staf, de ondernemingsraad en de cliëntenraad. Gert Jan Woudenberg, voorzitter van de raad van toezicht, denkt dat Eringa de juiste persoon is om de ‘doorstart’ die door Schoots werd ingezet, af te maken en het ziekenhuis stevig op de markt te positioneren. Eringa koestert volgens MerweRTV al langere tijd de wens om aan het hoofd van een ziekenhuis te staan. Hij is van plan te verhuizen richting Dordrecht.

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr daily brengt u dagelijks voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. U kunt deze e-mailnieuwsbrief personaliseren door de voor u interessante rubrieken te kiezen. Abonneer u op de Skipr daily. Daarnaast brengt de Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top