ACTUEEL

Verpleegkundige wint prijs voor publicatie over zorgpaden

Verpleegkundige Hetty Kazimier heeft de TvZ Publicatieprijs 2016 gewonnen voor haar artikel over digitale zorgpaden in de ouderenzorg. Het winnende artikel viel de jury op 'omdat het een mooi voorbeeld is van hoe de toegankelijkheid van bestaande kennis voor de praktijk kan worden vergroot'.

Noorderbreedte werkt met zorgpaden voor valpreventie, ondervoeding en decubitus. Volgens Kazimier zijn digitale zorgpaden een belangrijke, nieuwe ontwikkeling bij multidisciplinair werken. Verzorgenden en verpleegkundigen ervaren de zorgpaden als een professionaliseringslag en kwaliteitsverbetering: de juiste persoon krijgt op het juiste moment, de juiste informatie bij (risico op) decubitus, vallen en ondervoeding. "Doordat tijdige risicosignalering in de zorgpaden is geïntegreerd, is preventie goed geborgd in het zorgproces. Digitale zorgpaden blijken bovendien de omvangrijke papieren protocollen te kunnen vervangen."

Hetty Kazimier is docent aan de NHL Hogeschool en adviseur palliatieve zorg bij Integraal Kankercentrum Nederland waar zij het gebruik van zorgpaden stimuleert. Voor haar artikel heeft zij duizend euro ontvangen van de Stichting Publicatie voor Verpleegkundigen en Verzorgenden, die de  tweejaarlijkse prijs uitreikt aan de vooravond van de Dag van de Verpleging. De stichting stelde deze prijs in bij gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het vakblad TvZ voor verpleegkundig experts. Met de prijs wil zij verpleegkundigen stimuleren te publiceren over hun beroepspraktijk.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

11 mei 2016

Mooi voorbeeld uit Friesland, waar door een verpleeghuis, een hogeschool met lectoraten, een ict bedrijf en een verpleegkundige professional productief samenwerkten. We zouden dit in ons land alleen weten omdat deze verpleegkundige, drs Hetty Kazimier, dit in een artikel in het onafhankelijk vakblad voor verpleegkundigen, werkzaam op bachelor of expertniveau, pubiceerde. Het blijkt dat verzorgenden en verpleegkundigen met deze digitale zorgpaden goed overweg kunnen bij het realiseren van moderne langdurige verpleging en verzorging. Hulde aan TVZ !

Top