ACTUEEL

Werknemer laat gezondheidsprogramma’s werkgever links liggen

Slechts een kwart van de Nederlandse werknemers heeft het afgelopen jaar meegedaan aan een bedrijfsprogramma gericht op het verbeteren van de gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van HR-adviesbureau Willis Towers Watson.

Volgens bijna 90 procent van de werkgevers kan het verbeteren van de gezondheid bijdragen aan de productiviteit binnen de organisatie. Oorzaak voor het gebrek aan enthousiasme voor gezondheids- en productiviteitsprogramma’s is volgens ruim de helft (53 procent) van de werkgevers een gebrek aan reguliere lichaamsbeweging bij werknemers, maar ook het ontbreken van een overkoepelende strategie (50 procent).

Het onderzoek laat ook zien welke drie gezondheidsgerelateerde problemen werkgevers in Nederland de meeste zorgen baren. Voor 71 procent is dat stress onder werknemers, 47 procent noemt een gebrek aan lichaamsbeweging en voor 35 procent is dat absentie. Veel organisaties hebben inmiddels programma’s ingericht om deze problemen te lijf te gaan. Zo biedt een kleine 40 procent van de werkgevers stressmanagement- en stressbestendigheidsprogramma’s aan.

Meetbare doelen

Het rapport van Willis Towers Watson laat zien dat bijna negen van de tien van de Nederlandse werkgevers (89 procent) verwacht de komende drie jaar meer aandacht te besteden aan gezondheids- en productiviteitsprogramma’s. Toch heeft maar liefst 63 procent nog geen gezondheids- en productiviteitsstrategie op papier staan, of een meetstrategie die het mogelijk maakt om deze over meerdere jaren te evalueren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top