Tech

App Suïcidepreventie gratis beschikbaar voor hulpverleners

GGZ Oost Brabant heeft de Suïcidepreventie App ontwikkeld: een hulpmiddel voor hulpverleners bij het bespreekbaar maken van suïcidaliteit. De mobiele applicatie is nu gratis te downloaden in de Playstore voor Android-apparaten en de Appstore voor apparaten van Apple.

De Suïcidepreventie App richt zich op professionals die in contact komen met patiënten met suïcidaal gedrag, en is bedoeld om hen te ondersteunen bij het geven van passende zorg. In de app is onder andere informatie te vinden over diagnostiek, vaardigheden en een vragenlijst. De inhoud is gebaseerd op de landelijke multidisciplinaire richtlijn ‘Diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag’.

Hackathon

De Suïcidepreventie app is ontwikkeld tijdens de hackathon die GGZ Oost Brabant organiseerde in september vorig jaar. Tijdens deze tweedaagse bijeenkomst boog een team van ontwikkelaars zich belangeloos over het idee van een dergelijke app en realiseerden zij een prototype.

Het prototype is de afgelopen maanden met financiële ondersteuning vanuit het innovatienetwerk Gideonsbende van GGZ Oost Brabant verder getest en ontwikkeld. Hierbij is samengewerkt met een panel van deskundigen, waaronder hoogleraar klinische psychologie, psychopathologie en suïcidepreventie aan de Vrije Universiteit Ad Kerkhof.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top