Vastgoed

Amphia gaat in zee met Four Care voor bouw ziekenhuis

Aannemersconsortium Four Care en Amphia tekenen voor de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda. Het ziekenhuis, met een oppervlakte van 76.000 vierkante meter, zal naar verwachting in 2019 de deuren openen.

Vandaag vindt het formele gunningsmoment plaats van de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis, dat tot stand kwam na een aanbestedingsproces. Het ziekenhuis en het Four Care verwachten dat het topklinische opleidingsziekenhuis dankzij een sterk multidisciplinair concept straks betere zorg zal kunnen bieden aan patiënten in en rondom Breda. Four Care consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen en zal zorgdragen voor een 'geïntegreerde en duurzame aanpak van respectievelijk de installaties en bouw'.

In het nieuwe ziekenhuis wordt veel aandacht besteed aan duurzame bedrijfsvoering. Het Amphia heeft met de gemeente Breda een Green Deal ondertekend, waarin zij hebben afgesproken dat er zuinig en slim wordt omgegaan met energie, water, voedsel, afval en medicijnen. Er wordt een warmte koude opslag (WKO) gerealiseerd en mede daardoor vermindert de CO? uitstoot met 80 procent.

ENGIE Services en Unica zullen in een geïntegreerde samenwerking alle duurzame installaties verzorgen. Van Wijnen en Trebbe nemen het bouwkundig deel waar. Hein Trebbe, directeur van Trebbe Groep BV: "De bouw van een duurzaam ziekenhuis is voor ons consortium een prachtige opdracht. Wij vinden het dan ook een eer om samen met Amphia te mogen bouwen aan dit ultramoderne ziekenhuis". John Quist, CEO van Unica: "Niet alleen zullen wij duurzame oplossingen toepassen en inzetten, maar dragen we tevens zorg voor de bijzondere techniek van een hoogwaardig operatiecomplex."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top