Finance

St. Jans Gasthuis verkeert in financieel zwaar weer

Het St. Jans Gasthuis in Weert kampt met een netto schuld van 42,3 miljoen euro. Sinds januari heeft het ziekenhuis 1,1 miljoen euro verlies geleden. Dat blijkt volgens Dagblad de Limburger uit een uitgelekt boekenonderzoek dat de MC|Groep heeft laten uitvoeren.

Ommekeer in winstcijfers

De accountants van de MC|Groep van Loek Winter verwachten dat het St. Jans Gasthuis 2009 zal afsluiten met 2,2 miljoen euro verlies. Vorig jaar heeft het ziekenhuis nog 1,9 miljoen euro winst geboekt.

Voltooiing nieuwbouw onzeker

De accountants wijten het verlies aan een ‘weinig gedisciplineerd personeels- en inkoopbeleid en relatief dure uitbestedingscontracten’.  De nieuwbouw van het ok-complex staat op losse schroeven vanwege de financiële situatie. Dagblad de Limburger meldt dat uit het onderzoek blijkt dat de nieuwbouw tot nu toe 10 miljoen euro heeft gekost. Om het complex af te maken, is 5 miljoen euro nodig. De kosten van de nieuwbouw waren echter geraamd op 7 miljoen euro. Volgens de accountants heeft het St. Jans Gasthuis geen geld om de nieuwbouw te voltooien.

MC|Groep investeert niet

Loek Winter zegt dat de financiële situatie de oorzaak is van het afblazen van de investering in het St. Jans Gasthuis. De MC|Groep heeft het principe-akkoord, dat was gebaseerd op de cijfers van 2008, niet getekend vanwege de huidige situatie. In een persverklaring stelde het St. Jans Gasthuis twee weken geleden dat de publiek-private samenwerking niet door is gegaan, omdat de partijen het niet eens konden worden over geld en over de nieuwe eigendomsverhouding. Hans de Jong, directeur van het ziekenhuis in Weert, en Loek Linnartz, voorzitter van de raad van bestuur, ontkennen dat de cijfers van Winter reden waren voor de breuk.

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top