HRM

'Compenseer thuiszorgmedewerkers voor onterecht verlies van werk'

Tienduizenden thuiszorgmedewerkers zijn zeer waarschijnlijk onterecht ontslagen en moeten hiervoor door de gemeenten met terugwerkende kracht worden gecompenseerd worden. Dit stelt FNV als reactie op de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) over de huishoudelijke verzorging.

De FNV stelt in een persverklaring ‘blij’ te zijn met het oordeel van de hoogste bestuursrechter. Volgens de vakbond geeft deze 'eindelijk duidelijkheid over de verantwoordelijkheid van gemeenten om de huishoudelijke zorg in stand te houden' en moeten gemeenten hun beleid aanpassen. "Gemeenten zoals Hollands Kroon, Amsterdam en Utrecht, die de huishoudelijke verzorging hebben afgeschaft of cliënten massaal korten op hun zorg, moeten dit nu zo snel mogelijk terugdraaien", aldus Sarah Dobbe van FNV Zorg & Welzijn.

De FNV noemt het 'schrijnend' dat de uitspraak van de CRvB nodig is om gemeenten zover te krijgen de thuiszorg voor hun inwoners goed te organiseren. "Deze uitspraak laat duidelijk zien dat deze gemeenten tegen de wet handelen." Volgens FNV zijn tienduizenden thuiszorgmedewerkers ‘zeer waarschijnlijk onterecht ontslagen’ en hebben veel cliënten onterecht zorg verloren. De vakbond wijst erop dat veel gemeenten meer bezuinigen dan wordt opgelegd en dat 310 miljoen euro aan zorggeld bij gemeenten op de plank blijft liggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top