Vastgoed

Saxenburgh Groep wil geld ophalen voor bouw nieuw ziekenhuis

Saxenburgh Groep wil geld ophalen voor bouw nieuw ziekenhuis

De Saxenburgh Groep en bouwconsortium VolkerWessels / Dura Vermeer trekken samen op om de bouw van een nieuw ziekenhuis in Hardenberg te realiseren. De Saxenburgh Groep denkt aan crowdfunding als mogelijke financieringsbron.

De Saxenburgh Groep heeft in de afgelopen periode verschillende belanghebbenden geïnformeerd. Niet alleen banken en de organisatie zelf, maar de intentie is dat ook de gemeente Hardenberg, eigen medisch specialisten, leveranciers van medische middelen en de bouwpartners gezamenlijk voor het benodigde geld gaan zorgen. Daarnaast denkt Saxenburgh Groep aan crowdfunding als mogelijke financieringsbron. Henri Janssen van de raad van bestuur Saxenburgh Groep: "We hopen dat particuliere en zakelijke investeerders ook willen bijdragen aan het op peil houden van de gezondheidszorg in de regio Vechtdal".

Als alles naar verwachting verloopt, zal half 2017 de eerste schop de grond ingaan en eind 2019 een nieuw ziekenhuis worden opgeleverd. Eind mei moet er een voorlopig schetsontwerp gereed zijn. "Het nieuwe ziekenhuis zal compact en vernieuwend worden, waarbij rekening is gehouden met demografische ontwikkelingen, ontwikkelingen in de zorg en nieuwe inzichten vanuit de bouwwereld." Het ziekenhuis zal één- en driepersoonskamers krijgen met in totaal 130 bedden.

De financiën van de Saxenburgh Groep zijn in de afgelopen jaren op orde gebracht, een eerste voorwaarde om de bouwplannen van een nieuw ziekenhuis in Hardenberg gefinancierd te krijgen. Op voorwaarde dat het financiële plaatje rond komt, zullen de volgende stappen worden gezet. De totale bouwkosten bedragen 55 miljoen euro, waarvan 10 miljoen euro voor medische inventaris.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top