Vastgoed

Máxima Medisch Centrum opent SEH en huisartsenpost ineen

De Spoedeisende Hulp (SEH) van het Máxima Medisch Centrum is officieel geopend. Als gevolg van de verbouwing bevinden de SEH en de huisartsen van Stichting Huisarts Organisatie Kempen en Omstreken (SHoKo) zich voortaan in één gebouw.

De nieuwe SEH is vanaf vandaag in gebruik, de huisartsenpost verhuist op 14 juni naar de nieuwe gezamenlijke plek. Momenteel werken de huisartsen van regio de Kempen en omstreken ’s avonds en in het weekend van uit vijf locaties: in Bladel, Eersel, Deurne, Valkenswaard en Veldhoven. Na de inhuizing van de huisartsenpost wordt de samenwerking met de SEH van het ziekenhuis intensiever. Dan bellen patiënten ’s avonds of in het weekend met hun (spoed)vraag naar één speciaal regionaal telefoonnummer. Van hieruit krijgt de patiënt als het geen spoed betreft een thuiszorgadvies of wordt hij naar het juiste loket doorverwezen en wordt meteen een afspraak gemaakt.

Sinds de verbouwing is er 500 vierkante meter meer ruimte beschikbaar voor de huisartsenpost en de SEH samen. Dit betekent niet alleen meer behandelkamers maar ook ruimere gangen waar twee bedden elkaar moeiteloos kunnen passeren. Op de centrale post op de SEH is alle informatie van de patiënten in de wacht- en behandelkamers voor de behandelend artsen en verpleegkundigen in één overzicht te zien op zogenoemde 'Schipholborden'.

Kindvriendelijk

Het gebouw is kindvriendelijk. Een speciaal speelhuis verbindt volgens het ziekenhuis 'op een natuurlijke wijze' de wachtruimte van de huisartsenpost met die van de SEH. Verder kan in de speciale kindvriendelijk ingerichte kinderbehandelkamer van de SEH met LED-verlichting de kleur van het licht aangepast worden. Om onnodige pijn en angst tijdens medische ingrepen te voorkomen gebruiken de SEH-artsen bovendien lachgas om de kinderen te laten ontspannen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top