Tech

Nederlandse zorginnovaties naar Scandinavië

FocusCura heeft een serie partnerships afgesloten om ThuisMeten en Beeldzorg in Denemarken en Zweden te introduceren.

FocusCura start in Zweden met ThuisMeten voor chronisch zieke  en Beeldzorg, dat in Nederland inmiddels op grote schaal wordt ingezet in de thuiszorg. FocusCura sloot hiervoor een reseller-partnership met het grote Scandinavische bedrijf Atea, leverancier voor veel zorgorganisaties.

In Denemarken zullen de Nederlandse innovaties als eerste vanuit de stad Aalborg in de thuiszorg voor kwetsbare mensen worden geïntroduceerd. Op korte termijn wordt een reseller-partnership met een Deense leverancier gesloten.

Onderzoek

De stap naar Scandinavië volgt op een Deens onderzoek van de overheid onder 1.400 patiënten. Daarop heeft de overheid besloten dat ThuisMeten voor patiënten met COPD de nieuwe standaard is voor deze zorgverlening.  Deze wordt de komende jaren in alle regio's ingezet. Eenzelfde ontwikkeling is zichtbaar in Zweden, de enorme afstanden zijn een extra argument voor inzet van deze oplossingen.

Enorme kansen

Denemarken en Zweden profileren zich steevast in de top van internationale zorglijsten. "Ook op het gebied van zorginnovatie en toepassing van e-health zijn deze landen kansrijk", aldus Ronald Scheffer van FocusCura. "Maar de Scandinavische landen kijken voor hun innovatie ook nadrukkelijk over de landsgrenzen heen, naar succesvolle concepten die de zorg verbeteren en zorgkosten kunnen reduceren. Dat biedt enorme kansen voor Nederlandse bedrijven om zorginnovaties te exporteren."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top