ACTUEEL

'Benader gezondheidszorg zoals kinderen dat doen'

Mensen moeten veel meer worden verleid om gezond te eten en leven. Zo moeten zorgverleners mensen met obesitas tot actie aanzetten, in plaats van bewustzijn creëren over hun overgewicht.

Hiervoor pleitte prinses Laurentien tijdens Our Future Health, een conferentie in Nijmegen over wereldwijde gezondheidszorg. Volgens haar moeten medewerkers in de gezondheidszorg de manier waarop kinderen problemen oplossen, overnemen. In plaats van mensen te vertellen hoe moeilijk gedragsverandering is, zouden zorgverleners hen meer moeten vertellen waarom gezond leven goed is.

Ook moeten mensen volgens de prinses meer worden gestimuleerd om samen met anderen verbeteringen aan te brengen in hun gezondheid. "Want dingen doen is veel leuker samen met anderen dan in je eentje." Het hele gezin moet betrokken worden bij gedragsverandering, als het aan haar ligt.

“Kijk als een kind en kijk níet naar de obstakels”, adviseerde de prinses. Zij is oprichter van de Raad van Kinderen, die raden van bestuur van allerlei onderneingen adviseert over diverse onderwerpen. De prinses wees op het feit dat kinderen niet begrijpen waarom een ziekenhuis zo heet. "Ze vragen waarom het een ziekenhuis, terwijl mensen er juist komen om beter te worden. Gezondheidszorg gaat in hun ogen door dit soort taalgebruik niet om gezondheid maar om zieken."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top