ACTUEEL

Klinkt beloont 'bovengemiddelde inspanning' huisartsen

Huisartsen die ‘bovengemiddelde inspanningen’ verrichten worden vanaf 2011 extra beloond. Dat heeft minister Klink donderdag op het congres ‘Eén Zorg ontketend’ in Den Haag gezegd.

Verbeteren zorg

Klink benadrukte op het congres het belang van een krachtige, patiëntgerichte eerstelijnszorg: “Een betere samenwerking tussen verschillende zorgverleners, zoals huisartsen, apothekers, specialisten, verpleegkundigen, diëtisten en fysiotherapeuten, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg voor chronisch zieken.”

Maatregelen 2010

Ondanks de maatregelen in 2010 om 1 miljard euro overschrijding te voorkomen, wil minister Klink de huisartsen ontzien. Vanaf 2011 blijft geld beschikbaar ‘loon naar prestatie’. Oftewel het belonen van huisartsen die bovengemiddelde inspanningen verrichten voor hun patiënten.

Inspanningen huisarts

Klink vraagt de huisartsen ook “een inspanning te leveren op het gebied van het doelmatig voorschrijven”. Klink ziet huisartsen zich in de toekomst steeds meer specialiseren in het doen van therapeutische verrichtingen of zorg voor speciale groepen patiënten. Dit kan leiden tot minder doorverwijzingen. Ook hiervoor wil de minister de huisartsen extra belonen.

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top