ACTUEEL

'Nederland: doe niet bescheiden over koploperpositie e-health'

Nederland loopt voorop in e-health en hoeft daarover niet bescheiden te zijn. Dit zei voormalig EU-commissaris Neelie Kroes tijdens de conferentie Our Future Health georganiseerd door REshape.

"Schrap het woord bescheiden uit je vocabulaire", zei Kroes, die samen met minister Edith Schippers (Volksgezondheid) op het podium stond van de Vereeniging in Nijmegen. Zij pleitten beiden voor veel meer samenwerking tussen partijen voor de verdere ontwikkeling van e-health. Universiteiten, start-ups en bestaande bedrijven moeten de handen ineen slaan, volgens Kroes, die tegenwoordig bij StartupDelta actief is als ambassadeur voor beginnende bedrijven.

Laat je niet tegenhouden door het feit dat je een bepaalde innovatie niet zelf hebt bedacht, zei minister Schippers. Volgens haar verhindert dit vernieuwing. "Kopieer desnoods innovatieve ideeën van anderen." Voorop moet volgens haar staan dat bij het ontwikkelen van nieuwe technologie aan de patiënt wordt gevraagd: 'Wat heb jij nodig?' "Innovatie in de zorg moet patiëntgedreven zijn."

---------------------------------

Ruud Koolen interviewde Neelie Kroes tijdens de conferentie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top