ACTUEEL

Humanitas Huisvesting claimt miljoenen bij Humanitas Zorg

Humanitas Huisvesting in Rotterdam claimt ruim 16 miljoen euro van Humanitas Zorg. Dat bevestigen beide stichtingen tegen RTL Nieuws.

Humanitas Huisvesting beheert veel zorg- en woonpanden in Rotterdam en omstreken, die door Humanitas Zorg worden gebruikt. Tot begin vorig jaar deelden de stichtingen nog de raad van bestuur en toezicht. Als gevolg van overheidsbeleid om het recht op zorgverlening te scheiden van huisvesting, werd echter besloten om de twee stichtingen juridisch te ontvlechten.

Verscherpt toezicht

Humanitas Huisvesting staat onder verscherpt toezicht van de Autoriteit Woningcorporaties (voorheen CFV) als gevolg van ernstige financiële problemen. Met de ontkoppeling van het woondeel leek zorgverlener Humanitas van die problemen verlost. Uit de onlangs gedeponeerde jaarrekening blijkt dat niet het geval. Eind maart ontving de zorginstelling namelijk een brief van de advocaat van Humanitas Huisvesting. Daarin claimt de corporatie ruim 16 miljoen euro, zo meldt RTL Nieuws.

Overleg

Van Herk, voorzitter raad van bestuur van Humanitas Zorg, bevestigt de miljoenenclaim, maar noemt die 'mosterd na de maaltijd'. Hij geeft aan met de woningcorporatie in overleg te gaan over de claim. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top