ACTUEEL

Mondzorginstelling in Weert moet stoppen met mondzorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de mondzorginstelling, bekend onder de namen Instituut Mondzorg en Tandtechnisch laboratorium T.T.L.C. in Weert, het bevel gegeven om per 27 mei 2016 te stoppen met het verlenen van mondzorg en de instelling te sluiten. Tijdens een inspectiebezoek op 25 mei 2016 constateerde de Inspectie 'ernstige tekortkomingen'.

De IGZ deed onderzoek na een melding eerder dit jaar. Volgens de Inspectie was er 'slechts zeer beperkt' een tandarts aanwezig in de mondzorginstelling. Patiënten werden behandeld door mensen die geen tandarts zijn, terwijl dat wel had gemoeten. In de instelling is de infectiepreventie ook op cruciale onderdelen niet op orde. De Inspectie concludeert dat de geconstateerde tekortkomingen een 'acuut risico vormen voor de veiligheid van patiënten'.

De instelling moet sluiten en gesloten blijven totdat de instelling de tekortkomingen voldoende heeft weggenomen en, naar het oordeel van de Inspectie, weer voldoet aan de voorwaarden om goede zorg te kunnen verlenen. Het bevel heeft een geldigheidsduur van zeven dagen. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kan de geldigheidsduur verlengen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top