ACTUEEL

Utrechts-Taiwanese samenwerking voor ouderenzorg

Het Taiwanese bedrijf SquareX gaat de samenwerking aan met partijen uit de regio Utrecht om langer comfortabel en zelfstandig thuis wonen voor mensen met een zorgbehoefte mogelijk te maken. De deelnemende partijen ontwikkelen in een pilot geïntegreerde technologie en dienstverlening voor deze mensen.

De gemeente Utrecht, SquareX, VitaValley, Hogeschool Utrecht en Economic Board Utrecht hebben onlangs hun handtekening gezet onder een 'memorandum of understanding' om deze samenwerking vorm te geven.

Bestaande en nieuwe innovaties kunnen in de nieuwe aanpak worden gecombineerd op basis van standaarden uit het Vital at Home programma. Diensten als boodschappen doen, ondersteuning in de huishouding en vervoer kunnen gemakkelijk worden opgevraagd. Ook video-verbindingen met familie en kennissen, vrienden of professionals kunnen eenvoudig  tot stand worden gebracht. In diezelfde aanpak kan tevens beveiligingstechnologie worden toegepast.

Europese markt

In oktober 2015 tekenden de gemeente Utrecht en het Southern Taiwan Regional Business Innovation Center en het Taiwan Globalization Network een intentieverklaring, waarin zij afspraken het voor Taiwanese bedrijven gemakkelijker te maken via Utrecht de Nederlandse en Europese markt te bereiken. Als de pilot succesvol verloopt, wil SquareX de activiteiten uitbreiden in de rest van Nederland en de EU. De samenwerking is volgens het Economic Board Utrecht een concrete stap voorwaarts in de realisatie van de regionale ambitie van overheden, zorginstellingen en leveranciers van zorg-ict voor langer, vitaal en veilig zelfstandig thuis wonen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top