Finance

GSK investeert miljoenen in vaccin tegen roken

Farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) investeert 27 miljoen euro in de ontwikkeling van een vaccin tegen roken. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Nabi Pharmaceuticals ontwikkelt het vaccin.

Investering

GSK investeert 27 miljoen euro in Nabi, maar daar kan nog eens 500 miljoen dollar bijkomen, zo hebben beide partijen gemeld. Volgens de Financial Times wil Nabi als eerste bedrijf een vaccin tegen roken op de markt brengen. De krant schrijft dat de huidige middelen en behandelmethodes die worden verkocht om van het roken af te komen, veelal niet helpen om lange tijd van de sigaretten af te blijven.

Werking vaccin

Het vaccin dat Nabi ontwikkelt, moet voorkomen dat nicotine via het bloed doordringt tot het brein, waar roken als een genot wordt ervaren. Het vaccin maakt antistoffen aan die zich vastbinden aan nicotinemoleculen.

Proeven met vaccin

De eerste proeven met het vaccin zijn veelbelovend. Het aantal mensen dat binnen zes maanden terugkeerde naar zijn rookgewoonte halveerde in vergelijking met een placebo. Ook is met het vaccin de kans 3,5 keer groter geworden dat mensen na een jaar niet meer roken. (ANP)

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top