ACTUEEL

Sint MaartensKinderkliniek ziet 'aanzienlijke toename aanmeldingen'

In het eerste kwartaal van 2016 hebben ruim 15 procent meer nieuwe patiënten zich aangemeld voor een behandeling bij de Sint MaartensKinderkliniek in Boxmeer, vergeleken met dezelfde periode in 2015. Deze stijging komt in absolute aantallen neer op duizend patiënten meer.

Om de wachttijden te beperken heeft de kliniek extra behandelaars aangenomen. De gemiddelde wachttijd voor een afspraak op de polikliniek voor nieuwe patiënten is daarmee nog steeds ongeveer twee weken. De Sint MaartensKinderkliniek is een gespecialiseerde kinderkliniek binnen Maasziekenhuis Pantein, waar kinderen uit heel Nederland met klachten op het gebied van houding en bewegin behandeld worden. Naast de orthopedische behandelingen, waaronder scoliose, worden momenteel ook poliklinische behandelingen aangeboden op het gebied van revalidatie voor kinderen en jongeren.

Naar verwachting zullen in het najaar 2016 ook reumatologische poliklinische behandelingen beschikbaar komen vanuit de Sint MaartensKinderkliniek, die momenteel nog in Nijmegen plaatsvinden. In de kliniek werken artsen, verpleegkundigen, operatiekamerpersoneel en gipsverbandmeesters van de Sint Maartenskliniek samen met collega's van Maasziekenhuis Pantein en, bij bijzondere zorgvragen en complexe problemen, ook de specialisten van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top