Tech

DZ neemt nieuw elektronisch patiëntendossier in gebruik

Het Deventer Ziekenhuis stapt op woensdag 8 juni over op een nieuw elektronisch patiëntendossier. Dit systeem maakt innovatieve, online dienstverlening mogelijk.

Online afspraken maken en het eigen medische dossier veilig via internet inzien, kan al sinds vorig jaar. Deze diensten kunnen de komende jaren verder worden uitgebouwd, nu het ziekenhuis overstapt op een nieuw patiëntendossier (ChipSoft HiX).

Nieuwe mogelijkheden

Via het nieuwe systeem is informatie snel en eenvoudig te delen, ook met het eigen dossier dat patiënten online kunnen bekijken via www.mijndz.nl. Mensen kunnen daar hun medische gegevens inzien en bij een aantal vakgroepen al online afspraken maken. Die mogelijkheid zal verder worden uitgebreid. Ook komen er in de toekomst nieuwe mogelijkheden, zoals het ontsluiten van het patiëntendossier via de smartphone.

Na de installatie van alle benodigde apparatuur en software in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 juni, gaan alle specialismen van het Deventer Ziekenhuis op woensdagmorgen over op het nieuwe dossier.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top