HRM

Vogellanden stelt sociaal plan op maar reorganiseert niet

Vogellanden stelt sociaal plan op maar reorganiseert niet

Vogellanden stelt een sociaal plan op in samenwerking met de Ondernemingsraad (OR) en de vakbonden FNV, CNV, FBZ en Nu'91. Het centrum voor revalidatie en bijzondere tandheelkunde in Zwolle reorganiseert overigens niet.

Het sociaal plan moet helpen voorkomen dat organisatie in de toekomst onder druk afspraken moet forceren. Bestuurder Fenna Eefting: "We hebben bewust gekozen om preventief een sociaal plan op te stellen. We kunnen nu vanuit rust en kracht afstemmen met onze medewerkers, de Ondernemingsraad en de vakbonden zodat we niet adhoc hoeven te acteren wanneer zich een dergelijke situatie voordoet." Het plan dient als vangnet voor de komende twee jaar.

Volgens Eefting kan Vogellanden alleen goede zorg leveren aan de cliënten als de medewerkers ook het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom is het belangrijk dat angst en onzekerheid worden weggenomen. Daar draagt het sociaal plan aan bij, stelt de bestuurder. "Stel medewerkers moeten vertrekken na een reorganisatie, dan belanden zij al in een heel nare situatie. Juist deze gedupeerden wil ik als werkgever dan niet 'zo goedkoop mogelijk' op straat zetten. Ook dan ben je als werkgever verantwoordelijk om te zorgen dat deze medewerkers weer zo goed mogelijk terecht komen." De vakbonden zijn zeer te spreken over de wijze waarop Vogellanden voor haar medewerkers zorgt en noemt de onderhandelingen voor het sociaal plan "zeer constructief".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top