Finance

Gehandicapten in protest tegen financiering zorg

Gehandicapten en hun ouders gaan donderdag protesteren tegen de veranderingen in de financiering van de zorg. Ze bouwen donderdagmiddag een kartonnen dorp bij de ingang van de Tweede Kamer in Den Haag.

Woonvoorzieningen verdwijnen

Volgens diverse belangenorganisaties voor gehandicapten zoals het Landelijk Steunpunt Wonen dreigt een aantal kleinschalige particuliere woonvormen te verdwijnen. Ook wordt het volgens hen moeilijker om meer kleine woonvoorzieningen voor gehandicapten op te richten. Volgens BinnenlandsBestuur.nl verkeert een kwart van de wooninitiatieven voor gehandicapten in moeilijkheden.

Manifest

Het Landelijk Steunpunt Wonen biedt donderdag de leden van de Tweede Kamercommissie van VWS een manifest aan. Hierin pleit de organisatie voor het financieel gelijktrekken van woonvormen en instellingen.

Kleinschalig wonen

De overheid propageert dat meer gehandicapten in kleine eenheden komen te wonen waar de zorg wordt afgestemd op de behoefte van de bewoners. Die tehuizen moeten zo veel mogelijk in gewone woonwijken worden ondergebracht.

Subsidieverlening

Door verandering van de regels kunnen volgens de belangenorganisaties alleen nog grote traditionele instellingen subsidie krijgen om nieuwe projecten te beginnen. Particulieren zoals bijvoorbeeld ouders die zelf een voorziening willen beginnen, zouden door de nieuwe regels buiten de boot vallen. (ANP)

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top