ACTUEEL

Vier zorgaanbieders winnen Gastvrijheidszorg Awards

Zorgcentrum DrieMaasHave van Argos Zorggroep in Maassluis heeft in de categorie Verpleging & Verzorging de Gastvrijheidszorg Award 2016 gewonnen. Bernhoven in Uden mag zich een jaar lang het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland noemen. In de categorie ggz zijn er twee winnaars: Zon & Schild in Amersfoort en de locatie Epen van U-center.

Jenneke van Veen, juryvoorzitter en voormalig hoofdinspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, reikte de awards woensdagavond uit in het Amsterdamse hotel Okura.

Het is voor het eerst dat twee zorglocaties in dezelfde categorie op de eerste plaats eindigen. De jury vindt dat Zon & Schild de eerste prijs verdient als reguliere ggz-instelling. Niet alle ggz-cliënten kunnen zich de luxe omgeving als U-center veroorloven. Zon & Schild heeft laten zien dat zij voor al die andere cliënten gastvrije zorg op maat kan leveren. U-center levert zeer goede en op maat gesneden gastvrije zorg, aldus de jury. "De combinatie van een luxe leefomgeving en excellente hotelzorg levert een wezenlijke bijdrage aan het herstelproces."

Dit jaar dongen ongeveer 110 zorginstellingen publiekelijk mee naar de awards. Circa 150 zorgaanbieders deden mee aan de ingrijpend vernieuwde audit van Gastvrijheidszorg met Sterren. Een opvallende tendens is volgens de initiatiefnemers van de awards dat steeds meer zorginstellingen het auditsysteem gebruiken als intern hulpmiddel om de gastvrijheidszorg te verbeteren. Zo kozen dit jaar ruim veertig instellingen voor een nulmeting, waarbij de volledige audit doorlopen wordt maar de zorginstelling de resultaten alleen intern gebruikt.

Waardering

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van management, cliëntenraad, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familieleden en daarnaast via twee bezoeken door externe auditeurs, waarvan één onaangekondigd bezoek. Gastvrijheidsaspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid. Initiatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren zijn LOC Zeggenschap in zorg, Gastronomisch Gilde en B+B Vakmedianet, uitgever van onder meer Gastvrije Zorg, Zorginstellingen, Boardroom ZORG en Kwaliteit en veiligheid in Zorg (KiZ).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top