Finance

Bussemaker houdt faillissement abortusklinieken tegen

Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) steekt geld in twee Amsterdamse abortusklinieken die failliet dreigen te gaan. Met het verdwijnen van het Amsterdam Centrum voor Seksuele Gezondheid (ACSG) en de Oosterparkkliniek zou het uitvoeren van abortussen in Amsterdam op de tocht komen te staan.

Bussemaker ondersteunt klinieken tot eind 2009

Dat heeft Bussemaker de Tweede Kamer dinsdag laten weten. Hoeveel ze in de klinieken steekt, maakte de staatssecretaris niet bekend. Met het bedrag moeten de klinieken het tot het einde van het jaar kunnen uitzingen. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg doen de geldproblemen van de klinieken geen afbreuk doen aan de kwaliteit van de zorg.

Slecht management

Slecht management heeft de Amsterdamse abortusklinieken in de problemen gebracht, schrijft Bussemaker. ACSG en de Oosterparkkliniek willen volgend jaar opgaan in één kliniek, die wèl de eindjes aan elkaar kan knopen.

Hoeveel geld naar kliniek?

De SGP vindt het onbegrijpelijk dat Bussemaker geld steekt in abortusklinieken die er een potje van hebben gemaakt. Fractievoorzitter Bas van der Vlies vraagt zich af of de staatssecretaris hetzelfde zou doen als een kliniek voor plastische chirurgie in de problemen zou komen. Hij wil ook weten hoeveel geld er naar de klinieken gaat. Hij stelt dit woensdag aan de orde. Dan staat een overleg over abortus op de agenda van de Kamer.

Onmisbare zorg?

Het CDA wijst erop dat Bussemaker slechts voor twee maanden geld geeft, maar wil nog wel dat de bewindsvrouw duidelijk maakt waarom de abortushulpverlening in Amsterdam in gevaar zou komen als de klinieken zouden sluiten. De ChristenUnie wil ook zeker weten dat het uitgangspunt overeind staat om alleen zorg in stand te houden die in een regio onmisbaar is. De beide abortusklinieken waren woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

personal loans

6 oktober 2011

Some time ago, I really needed to buy a car for my corporation but I did not have enough money and could not order anything. Thank God my brother suggested to get the credit loans at trustworthy creditors. So, I did that and was satisfied with my auto loan.

writing essays

24 oktober 2012

Are you scared about college papers writing? You should not be. Numbers of college studenst use buying essay papers (bestwritingservice.com) options and you should do the same!

writers jobs online

26 oktober 2012

I’m sure, a lot of people can get some facts just about this post from writer job service.

best social bookmarking

26 oktober 2012

Ordanic SEO – do you exactly need it? Our organic seo service "linksexperts.com" will unswer your questions like that! In fact, website submission give you more traffic. I really guess that business owners require affordable search engine optimization!

Top