ACTUEEL

Kiezers vooral bezorgd om gezondheidszorg

Nederlandse kiezers zijn vooral bezorgd over de staat van de gezondheidszorg in ons land. Dit blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Ondervraagden mochten maximaal drie punten van zorg noemen. 43 Procent kwam met de gezondheidszorg, gevolgd door het onderwerp integratie dat door 37 procent werd genoemd. Bejaarden- en gehandicaptenzorg, criminaliteit en de kloof tussen arm en rijk volgden met respectievelijk 27, 25 en 25 procent. Milieu (11 procent), werkloosheid (11) en onderwijs (12) scoren betrekkelijk laag. Vooral die laatste categorie is ten opzichte van tien jaar geleden gedaald; in 2006 vond 20 procent onderwijs nog een zorgenkindje.

De gezondheidszorg is het belangrijkste punt van zorg bij CDA-, SP- en 50PLUS-kiezers, terwijl zij bij aanhangers van de PVV en PvdA op een tweede plaats komt. Onder VVD'ers en D66-kiezers staat het onderwerp op plaats drie. Integratie is zorg nummer één onder PVV- en VVD-stemmers, komt bij D66 op twee, bij CDA op drie en bij PvdA en GroenLinks staat integratie op nummer vier. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tcan

25 juni 2016

Moeten we Schippers nog langer de zorg laten afbreken en straks niet verbaasd zijn als ze bij een zorgverzekeraar gaat werken in de raad van bestuur voor vele tonnen.
Stop met het huidige stelsel en denk eens aan de patient

Top