ACTUEEL

Nu ook medisch-specialisten op Thuisarts.nl

Publiekswebsite Thuisarts.nl biedt nu ook onafhankelijke informatie aan over medisch-specialistische zorg. Vanaf 13 juni is er informatie beschikbaar over vijf aandoeningen.

Dat meldt de Federatie Medisch Specialisten op haar website. De Federatie is samen met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en patiëntenfederatie NPCF verantwoordelijk voor de teksten, die zijn gebaseerd op medisch wetenschappelijke richtlijnen en ontwikkeld in afstemming met de betrokken wetenschappelijke verenigingen en patiëntenverenigingen..

Richtlijnen

Huisartsen en specialisten kunnen de informatie op de website gebruiken als ondersteuning bij consulten of voorlichting aan patiënten. De informatie is ook te bekijken via een app. Thuisarts.nl is een initiatief van de NHG. In 2015 kreeg die 14 miljoen bezoekers. De informatie wordt inhoudelijk up-to-date gehouden op basis van nieuwe en herziene wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen en medisch specialisten. Er wordt ook naar andere informatie op betrouwbare bronnen doorverwezen,  zoals de ervaringssite Zorgkaartnederland.nl, websites van patiëntenorganisaties en wetenschappelijke verenigingen en gezondheidsfondsen.

Aandoeningen

De vijf aandoeningen die als eerste zijn geplaatst zijn: melanoom (huidkanker), perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen), cataract (staar), heupfractuur en diabetes.  Het is de bedoeling dat dit jaar nog 25 aandoeningen volgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top