ACTUEEL

Zeven ziekenhuizen in oncologisch netwerk

Zeven ziekenhuizen in Zuidwest Nederland en twee instellingen voor radiotherapie gaan samenwerken in een oncologisch netwerk. Het project krijgt de naam Embraze.

De naam staat voor ‘omarmen’, maar ook voor Erasmus MC, Brabant en Zeeland, zo maken de betrokken organisaties op 13 juni bekend.  Embraze wordt gevormd door het Admiraal De Ruyter ziekenhuis, Amphia ziekenhuis, Bravis ziekenhuis, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, Erasmus MC, Instituut Verbeeten, Jeroen Bosch Ziekenhuis, ZorgSaam ziekenhuis en het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut. Het dagelijks bestuur wordt gevormd door voorzitter Janneke van Vliet (Bravis), met Olof Suttorp (Amphia) en Bart Berden (ETZ).

Bereikbaar

Samen willen de ziekenhuizen de kwaliteit van zorg voor oncologiepatiënten verbeteren en de kans op genezing vergroten. Bovendien blijft de zorg zo voor alle patiënten bereikbaar. Uiteindelijk maakt het voor de patiënt met kanker niet uit bij welk ziekenhuis hij onder behandeling gaat: de zorg is bij alle deelnemende instellingen vergelijkbaar en van kwalitatief hoog niveau.

Kwaliteit

Het oncologisch netwerk komt ook voort uit de toenemende landelijke kwaliteitseisen. Een ziekenhuis mag een behandeling alleen uitvoeren wanneer zij voldoende specifieke behandelingen per jaar uitvoert. Dat betekent dat patiënten soms worden verwezen naar een ander ziekenhuis zodat aan deze eisen kan worden voldaan. Patiënten kunnen dan voor onderzoek en nazorg in hun eigen ziekenhuis terecht, maar gaan voor een specifiek deel van de behandeling naar een ander ziekenhuis of radiotherapie instelling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top