ACTUEEL

UVIT biedt pgb eerstelijnszorg aan in 2010

Zorgverzekeraar Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) start begin 2010 met een persoonsgebonden budget (pgb) voor eerstelijns psychologische zorg. Dit meldt Psy.

Psychosociale problemen

UVIT wil verzekerden zo meer keus geven voor de behandeling van psychosociale problemen met het pgb binnen de Zorgverzekeringswet. Naast de ggz- en eerstelijns psycholoog kunnen verzekerden straks bijvoorbeeld ook naar een psycholoog, een HBO-psycholoog, een seksuoloog of een verslavingsarts. Het pgb moet schriftelijk aangevraagd worden. Een verwijzing door de (huis)arts of door het Bureau Jeugdzorg voor jongeren is daarbij vereist.

Experiment pgb in Zorgverzekeringswet

Volgens Psy is Marlies Kamperman van budgethoudersvereniging Per Saldo blij dat UVIT met pgb voor eerstelijnszorg gaat werken. Eind dit jaar loopt een experiment met het persoonsgebonden budget in de Zorgverzekeringswet af. Per Saldo concludeert in een evaluatie dat zorgverzekeraars nauwelijks geïnteresseerd zijn om met persoonsgebonden budgetten te starten.

Hoe werkt het pgb bij UVIT

De verzekerde krijgt het budget in de vorm van een voorschot. Het gaat om een bedrag voor acht zittingen dat in het basispakket zit. Cliënten met een standaard UVIT-polis krijgen maximaal 80 procent van het tarief. Afhankelijk van de polis kan het uitgekeerde bedrag oplopen tot 560 euro.

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

PalmerMERCEDES

7 april 2012

Houses and cars are not very cheap and not everyone can buy it. Nevertheless, <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/mortgage-loans">mortgage loans</a> was invented to support people in such kind of cases.

Top