ACTUEEL

Radboudumc is open voor Duitse patiënten

Radboudumc in Nijmegen gaat ook academische zorg bieden aan Duitse patiënten in de regio Rijn-Waal. Die hoeven dan niet naar verder gelegen ziekenhuizen in Keulen of Duisburg. Het Radboudumc heeft deze week een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Katholische Karl-Leisner Klinikum.

Dat hebben de ziekenhuizen op 13 juni bekend gemaakt. Al eerder tekende Radboudumc een overeenkomst met de Duitse zorgverzekeraar AOK en de Duitse ziekenhuisgroep Pro Homine uit Emmerich en Wesel.

ParkinsonNet

De ziekenhuizen zullen in eerste instantie gaan samenwerken op het gebied van Parkinson en beroerte. Het Katholische Karl-Leisner Klinikum wil de werkwijze van ParkinsonNet mogelijk implementeren. Daarnaast zullen Duitse patiënten voor een PET-CT scan worden doorverwezen naar het Radboudumc. Ook gaat Dietmar Ulrich, hoogleraar Plastische Chirurgie Radboudumc, borstreconstructies in Duitsland uitvoeren bij vrouwen die borstkanker hebben gehad.

Opleiding

De samenwerking maakt het ook mogelijk om opleidingsfaciliteiten uit te wisselen. Voor het Duitse ziekenhuis is het lastig om jonge artsen naar Kleve te halen. Een deel van de opleiding kan mogelijk in Nijmegen worden georganiseerd. Andersom is er de mogelijkheid om Nederlandse aio’s een opleidingsplek in het Katholische Karl-Leisner Klinikum aan te bieden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top