ACTUEEL

OR Dignis heeft wel vertrouwen in directeur Boom

De ondernemingsraad van Dignis in Groningen en Drenthe heeft nooit aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in directeur René Boom. Boom is door het bestuur van moederconcern Lentis op non-actief gezet wegens gebrek aan vertrouwen.

Raadpleging OR

De ondernemingsraad laat op het intranet van Dignis weten op dinsdag 10 november te zijn geraadpleegd door Bert van der Hoek, voorzitter van de raad van bestuur van Lentis. De ondernemingsraad heeft toen niet aangegeven het vertrouwen in Boom te hebben verloren. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten in de media waaruit bleek dat zowel de ondernemingsraad als het bestuur en de managers het vertrouwen opzegden.

Twijfelachtige motieven

Boom is op non-actief gezet, omdat hij niet in staat zou zijn de financiële problemen van Dignis op te lossen. Personeel van het Heymanscentrum in Groningen, onderdeel van Dignis, betwijfelt echter de motieven voor de ingreep. Zij vinden het opmerkelijk dat Boom ruimte moet maken voor mensen van  Lentis. Boom was voor het samengaan van de Professor Heymansstichting en Dignis in 2008 in dienst van de stichting. Het personeel wil onder meer een handtekeningenactie opzetten tegen de non-actiefstelling.

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top