Tech

App biedt hulp bij chronische pijn

Er is een nieuwe zelfmanagement-app beschikbaar voor artsen en hun patiënten met chronische pijn. De gratis app combineert drie functies: pijndagboek, medicatiemonitor en communicatiemiddel tussen arts en patiënt.

De app is sinds juni geplaatst in de Apple App-store en Google Play-store. De patiënt neemt zelf verantwoordelijkheid in zijn behandeling van chronische pijn en kan per dag via een vragenlijst aangeven hoe het gaat. Ook krijgt de patiënt een melding wanneer hij zijn pijnmedicatie moet innemen en kan hij in de app aanvinken als hij zijn medicatie daadwerkelijk heeft ingenomen.

Inzicht

De patiënt houdt via de pijnmonitor in het dagboek bij hoe hij zich voelt. Daarnaast is er een medicatiemonitor met inname alarm. Alle ingevoerde gegevens deelt de patiënt via de app met zijn of haar arts. Dit kan onder andere voorkomen dat medicijnen verkeerd worden gebruikt, wat nu in 30 procent van de gevallen gebeurt. Daarnaast maken patiënten pijn eenvoudig bespreekbaar met hun behandelend arts. Die heeft direct inzicht in hoe de patiënt zich voelt. Naast pijn geeft de patiënt in het pijndagboek de arts ook een kijk op zijn stemming, slaappatroon en spijsvertering.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top