ACTUEEL

Gemeenten vermijden Europese aanbesteding Wmo

Vijf gemeenten laten de Europese aanbesteding voor huishoudelijke hulp voor wat het is. Zij hebben gekozen voor een bestuurlijke aanbesteding. Deze manier van aanbesteden is uniek in Nederland. Dat meldt De Stentor.

Convenant

De gemeenten Raalte, Dalfsen, Ommen, Zwartewaterland en Staphorst hebben het selectieproces van nieuwe aanbieders gezamenlijk doorlopen. De gemeenten en 19 aanbieders hebben 11 november een convenant getekend. In het convenant zijn afspraken opgenomen over de uitvoering van de huishoudelijke hulp door de aanbieders in de gemeenten. De gemeenten willen hiermee kwaliteit en continuïteit centraal stellen.

Kleine aanbieders

Het model geeft ook kleinere aanbieders een kans en de burger krijgt meer keus in aanbieders. Wethouder Roger de Groot laat in De Stentor weten dat er zelf helemaal geen landelijke zorgaanbieder meedoen aan de procedure. Onder meer Carinova, Zorggroep Raalte, het Care Hotel in Heino, Icare en Buurtzorg hebben het convenant ondertekend.

Europese aanbesteding

Landelijk bestaat er discussie over bestuurlijke aanbestedingen. De vraag is of een Europese aanbesteding verplicht is of dat een bestuurlijke aanbesteding ook mag. De Groot zegt de aanbesteding te hebben dichtgetimmerd met onder meer het ministerie. Hij verwacht daarom geen juridische procedures.

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top