Finance

Werelddekking zorgverzekering wordt niet in 2017 afgeschaft

De meeste partijen in de Tweede Kamer zien iets in het plan van minister Schippers (VWS) om de werelddekking in de zorgverzekering af te schaffen. Dit meldt de NOS.

De minister wil de werelddekking uit de basisverzekering halen omdat zij er 60 miljoen euro op denkt te besparen. Maar dinsdag bleek dat weinig partijen in de Tweede Kamer mensen zelf een zorgverzekering willen laten kopen als zij buiten Europa gaan studeren of op vakantie gaan. Oppositiepartijen SP, D66, CDA en PVV zijn tegen. Pia Dijkstra (D66) denkt dat de besparing deels zal opgaan aan de kosten van voorlichting aan burgers. Ook coalitiepartij PvdA is kritisch het plan van de minister.

Het was de bedoeling van Schippers dat de wet op 1 juli door zowel de Tweede als de Eerste Kamer werd goedgekeurd. Dan zouden de verzekeraars, die tegen de afschaffing van de werelddekking zijn, genoeg tijd hebben gehad om hun verzekeringen aan te passen. Maar omdat de minister niet alle vragen van de Tweede Kamer dinsdag kon beantwoorden, heeft ze uitstel aangevraagd. Daardoor haalt ze het tijdspad niet om de werelddekking per 1 januari 2017 af te schaffen en blijft die dus voorlopig bestaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top