ACTUEEL

Betere patiëntenlogistiek bij primeur Laurentius

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft een EOA geopend: een Electieve Opname Afdeling. Hier komen volwassen patiënten terecht voordat zij een vooraf geplande operatie ondergaan.

Het Laurentius Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland waar de ontvangst én het voorbereiden van de patiënt binnen één afdeling plaatsvindt, zo schrijft het ziekenhuis op haar website. Er is nu meer duidelijkheid voor de patiënt over de locatie waar hij of zij moet zijn, meer privacy tijdens het opnamegesprek en de logistiek is verbeterd omdat de EOA vlakbij de operatiekamers ligt.

Signaal

Mensen die voor een geplande ingreep komen, melden zich bij de wachtvoorziening van de EOA. Daar vindt nog een korte check van de gegevens plaats in één van de spreekkamers. Na het signaal vanuit de operatiekamer wordt de patiënt in het beddengedeelte van de EOA voorbereid op de operatie: hij kleedt zich om en krijgt een infuus. Na een tweede signaal brengt een verpleegkundige de patiënt naar de operatiekamer.

Route

Vroeger werden de patiënten opgenomen op een klinische afdeling, waarna ze via een route door het ziekenhuis op de holding, een voorbereidingsruimte binnen het operatiekamercomplex, terecht kwamen. Hier werden ze voorbereid op de operatie en na de operatie kwamen ze weer op de klinische afdeling terug.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top