Finance

Versatility Thuiszorg overspoeld door faillissementen

Verschillende bv’s van thuiszorgorganisatie Versatility zijn failliet. Het faillissement is omgeven van onduidelijkheden. Curatoren nemen de financiële schade op. De verwachting is dat er enkele tonnen zorggeld zijn verdwenen. Dat meldt Zorgvisie.

Weinig transparante constructies

Versatility heeft drie holdings (Versatility Thuiszorg, Homecleaners Nederland en Jumbo Snacks) waar in totaal achttien bv’s zijn ondergebracht. De bv’s zijn uitgesplitst naar het soort zorgverlening en naar regio’s. Hiervan zijn er acht failliet. Versatility zou op ‘een merkwaardige manier’ diensten hebben aangeboden in bijna heel Nederland. De organisatie zou via weinig transparante constructies zorg hebben aangeboden in verschillende regio’s.

Onbereikbaar

Naast de bv’s heeft Versatility ook 21 stichtingen in het leven geroepen. Alhoewel Versatility volgens het handelsregister en verschillende zorgkantoren nog zorg verleent, is de organisatie zowel telefonisch als online niet bereikbaar. Zorgvisie meldt dat het onduidelijk is of de gehele organisatie plat ligt. De overige tien bv’s en de stichtingen zijn immers niet failliet verklaard. Een aantal cliënten zou echter al sinds september geen hulp meer hebben ontvangen.

Resultaten holdings

De holdings hebben na 2007 geen jaarrekeningen meer gedeponeerd bij het handelsregister. In 2005, 2006 en 2007 is er door Jumbo Snacks verlies geleden. Versatility Thuiszorg kende in 2007 een negatief eigen vermogen van bijna 500.000 euro. Homecleaners Nederland beschikte toen over bijna 100.000 euro aan eigen vermogen.

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Keijzer

20 november 2009

weer ééntje die onze markt verziekt!!!

Anoniem

1 februari 2012

Opbossen die oplichters

Top