Finance

De Zorggroep stoot geboortezorg af

De Zorggroep doet de dienstverlening van Groene Kruis Kraamzorg per 1 juli over aan Geboortezorg Limburg BV. De Zorggroep wil zich concentreren op professionele complexe ouderenzorg. De naam Groene Kruis Kraamzorg blijft bestaan.

Medewerkers blijven in de nieuwe situatie werken onder het label Groene Kruis Kraamzorg, maar dan als onderdeel van Geboortezorg Limburg. Zij behouden bij de overgang hun arbeidsrechten. Voor verloskundigen en klanten blijft de continuïteit van zorg gewaarborgd en verandert er zo weinig mogelijk, zo laat de organisatie weten.

In de optiek van Geboortezorg Limburg BV past de bundeling van kraamzorgactiviteiten bij de opmars van integrale geboortezorg. De toekomst van de geboortezorg wordt hiermee steeds meer provinciaal gericht in plaats van regionaal. Ook veranderende marktomstandigheden en demografische factoren vormen een extra impuls.

Geboortezorg Limburg wordt met de overname de overkoepelende naam van vier kraamzorgaanbieders: Groene Kruis Kraamzorg (regio Venlo) GroeneKruisDomicura Kraamzorg (regio Maastricht), Meander Kraamzorg (regio Parkstad) en Kraamcentrum Marlies Schellings (regio Westelijke Mijnstreek). 

Geboortezorg Limburg telt na de overname ongeveer 350 medewerkers die samen per jaar in Limburg ruim 5.000 kraambedden verzorgen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Landgraaf.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top