Tech

Medical Delta slaat levende brug tussen zorg, techniek en farma

Met de dubbelbenoeming bij de Universiteit Leiden, het LUMC, de TU Delft en/of het Erasmus MC Rotterdam van zeven hoogleraren slaat het samenwerkingsverband Medica Delta een brug tussen de medische wereld (Leiden, Rotterdam), geneesmiddelonderzoek (Leiden) en die van de technologie (Delft).

De dubbelbenoeming vindt plaats tijdens het zesde jaarlijkse Medical Delta-event. Dit wordt ieder jaar door zo'n 350 topwetenschappers, ingenieurs, medici, ondernemers en vertegenwoordigers van de overheid bezocht. Het is de tweede keer in de Nederlandse academische geschiedenis dat een dubbelbenoeming plaatsvindt. De eerste keer was  in 2014 toen elf hoogleraren een Medical Delta benoeming ontvingen.

Impact

De zeven nieuwe hoogleraren spreken tijdens een oratiemarathon op 21 juni over wat zij vanuit hun eigen vakgebied bijdragen aan vernieuwingen in de medische technologie en de impact daarvan op de zorg. Door voortschrijdende technologische innovatie wordt het steeds beter mogelijk om het allerkleinste niveau van het menselijk lichaam (DNA celniveau) te begrijpen en het effect van medicijnen, levensstijl en medische behandelingen op individueel persoonlijk niveau te onderzoeken. Van de mogelijkheid van een “one hour cancer treatment” specifiek op individuele maat tot het testen van geneesmiddelen op een chip met eigen cellen waardoor “personalised medicine” echt mogelijk wordt. Door de combinatie van techniek en zorg komen deze ontwikkelingen binnen handbereik.

De samenwerking tussen de eerdere Medical Delta heeft al gezorgd voor innovaties op het gebied van bijvoorbeeld minimaal invasieve behandelingen en de ontwikkeling van 3D-prints van het menselijk lichaam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top