ACTUEEL

Voedingscentrum wil zoete drankjes weren van basisschool

Het Voedingscentrum wil zoete drankjes op school in de ban doen. Als het aan het Voedingscentrum ligt, drinken leerlingen op de basisschool alleen nog water en melk.

Het Voedingscentrum reageert daarmee op het verbod op zoete drankjes dat basisschool De Albatros in Dordrecht heeft ingevoerd. Een rigoureuze maatregel, erkent directeur Mark van der Sluijs in het Algemeen Dagblad, maar de school heeft geen andere keuze. Eén op de drie kinderen in zijn wijk is te zwaar. “We doen bijna alles op onze school gezond. Tijdens de ochtendpauze krijgen onze kinderen van ons al fruit en melk. We hebben het meest maximale gedaan, maar dan past het niet als ze in de lunchpauze wél zoete dranken nemen. Niet iedereen heeft het door, maar zulke pakjes zijn zó ongezond; ze zitten vol suiker,'' aldus de onderwijzer in het AD.

Het Voedingscentrum schaart zich achter de strenge aanpak van de Dordtse basisschool. “Als iedereen dat op school doet is dat een heel duidelijk signaal,'' zegt Daniëlle Wolvers van het Voedingscentrum.  “Kinderen beïnvloeden elkaar, dus één zo'n regel helpt enorm om gezond gedrag te stimuleren.''

Er zijn 94 andere scholen die ook het goede voorbeeld willen geven. Zij kregen allemaal een certificaat van de Gezonde School omdat ze het advies van het Voedingscentrum opvolgden. Ook die scholen hebben een schoolplan waarin  dranken met toegevoegde suikers ongewenst worden verklaard. Toch is dit nog maar een fractie van de ongeveer 6700 basisscholen in Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top