ACTUEEL

Schippers steekt miljoenen in sport

Om meer mensen aan het sporten te krijgen en om de Nederlandse topsportambities waar te maken, investeert minister Edith Schippers (Sport) de komende jaren miljoenen euro's. Dat schrijft ze donderdag aan de Tweede Kamer.

De minister laat programma's ontwikkelen om vooral meer ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking aan het sporten te krijgen. Ook gaan topsporters clinics en presentaties geven op scholen, in buurten en bij sportverenigin(gen. Ze kunnen op die manier als rolmodel fungeren en een bijdrage leveren aan het in beweging krijgen van jong en oud, aldus Schippers.

Verder steekt de minister 1,5 miljoen euro extra in topsportprogramma’s. 2 miljoen gaat naar de toelage van topsporters die niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en 6 miljoen is voor maatschappelijke relevant sportonderzoek. Ook werkt Schippers aan een regeling om topsporters te ondersteunen bij een overstap naar een maatschappelijke carrière.

De investering van 1,5 miljoen euro in de topsport is nodig omdat de inkomsten uit loterijen zijn tegengevallen. Daardoor heeft sportkoepel NOC*NSF moeten bezuinigen op de topsportprogramma's. Vanaf 2018 moeten de inkomsten uit de Lotto en de Staatsloterij weer van dien aard zijn dat het ministerie niet meer hoeft bij te springen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top