ACTUEEL

Hervormingsplan zorg VS blijkt $50 miljard goedkoper

De budgetcommissie van het parlement in de Verenigde Staten raamt de kosten van het hervormingsplan voor de volksgezondheid in de komende tien jaar op 849 miljard dollar (bijna 570 miljard euro). Dat is goedkoper dan de raming van 900 miljard dollar die president Barack Obama eerder had gemaakt, zo meldde een hooggeplaatste bron binnen diens Democratische partij.

Begrotingstekort minder groot

In het komende decennium zal het begrotingstekort minder groot uitvallen als de hervormingen worden doorgevoerd. De plannen zouden een positief effect hebben ter waarde van 127 miljard dollar (85 miljard euro).

Hervorming gezondheidsstelsel

De hervorming van het gezondheidsstelsel is het belangrijkste binnenlandse beleidsdoel voor Obama en zijn regering. Circa 31 miljoen Amerikanen die nu nog zonder ziektekostenverzekering zitten, zouden de beschikking krijgen over zo’n verzekering,  zodra de noodzakelijke wetgeving is aangenomen. Dat kan nog wel even duren. Het is nog onduidelijk of er voldoende steun voor de plannen bestaat in de Senaat en in het Huis van Afgevaardigden.

Wetsvoorstel

Begin november stemde het Huis van Afgevaardigden ternauwernood in met het wetsvoorstel. De Senaat overlegt over een eigen variant. Beide kamers moeten het daarna eens worden over een versie. Deze wordt vervolgens opnieuw in stemming gebracht in beide kamers van het Congres. Bij goedkeuring kan Obama zijn handtekening onder de wet zetten of een veto uitspreken. De president heeft gezegd ervan uit te gaan dat de wet nog voor het eind van het jaar rond is. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top