ACTUEEL

IGZ neemt schoonheidssalons onder de loep

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft Bureau KLB opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de soort behandelingen die schoonheidssalons allemaal bieden. Ook wil de inspectie weten wat voor apparaten daarbij worden gebruikt.

Sinds begin dit jaar vallen schoonheidssalons onder het toezicht van IGZ, als gevolg van de nieuwe wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Omdat een deel van de apparaten die gebruikt worden door de salons onder het toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vallen, is laatstgenoemde medeopdrachtgever van de studie.

Naar verwachting worden de uitkomsten van het onderzoek in september gepubliceerd. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Annemarieke

24 juni 2016

Sterker nog, in de declaratie software missen codes! Als de fysio correct wil declareren blijkt dat niet mogelijk. Er bestaat bv geen code voor de chronische lijst punt D5: status na ziekenhuis opname of na revalidatie. Veel mensen hebben hier recht op, maar omdat de software een aandoening vereist (wat bij dit punt niet uitgangspunt is voor de chronische status) worden mensen met een verwijzing van arts toch naar huis gestuurd bij de fysiotherapeut met de mededeling dat ze het niet vergoed krijgen. Deze doelgroep heeft het hard nodig! Tijd voor een software update!

Top