ACTUEEL

Sherpa benoemt nieuwe bestuurder

De raad van toezicht heeft Henk Kouwenhoven benoemd als nieuwe bestuurder van Sherpa per 1 oktober 2016. Hij volgt Anton Maas op, die na vijf jaar afscheid neemt van de gehandicaptenzorginstelling in het Gooi, Eemland en de Vechtstreek.

Henk Kouwenhoven is nu nog lid van de raad van bestuur van zorgaanbieder Cordaan, actief in Amsterdam en omstreken. Hij heeft bijna negen jaar bij Cordaan gewerkt, eerst als directeur kwaliteit en innovatie, de laatste zes jaar als lid van de raad van bestuur. Daarvoor is hij onder meer werkzaam geweest als manager kwaliteit en innovatie bij brancheorganisatie Actiz.

De huidige bestuurder van Sherpa, Anton Maas, stapt blijkens een persverklaring op in goede afstemming met de raad van toezicht en zoals gepland en op basis van zijn persoonlijke afwegingen. Na vijf jaar vindt hij het tijd om zijn grenzen te verleggen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging buiten Sherpa. De organisatie is "goed op weg naar 2018 en daarom is het voor mij een natuurlijk moment van herbezinning". Voordat hij bij Sherpa bestuurder werd, was Maas voorzitter van de raad van bestuur van Reinaerde.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top