ACTUEEL

VGZ contracteert trombosedienst

Coöperatie VGZ heeft De Nationale Trombose Dienst als eerste trombosedienst in Nederland gecontracteerd voor 2017. De Nationale Trombose Dienst biedt landelijk Trombose Zelfzorg aan, waarmee patiënten met een vingerprik zelf hun bloedwaarde kunnen meten.

Trombose Zelfzorg is toegankelijk voor alle verzekerden van VGZ die voor trombose onder controle staan. Als patiënten kiezen voor Trombose Zelfzorg hoeven ze niet meer naar de prikpost. Na het volgen van een online cursus en persoonlijke uitleg bij de patiënt thuis, kan hij zijn eigen INR-waarde (een maat voor de stollingstijd van bloed) meten en digitaal doorgeven aan De Nationale Trombose Dienst. Op deze manier worden patiënten ontlast, hebben zij meer regie en wordt de zorg beter en betaalbaarder, stelt VGZ.

Klanten van VGZ zijn volgens de zorgverzekeraar "zeer tevreden" met het zelfmeten via Trombose Zelfzorg. Ze hoeven niet langer elke twee weken voor controle naar een prikpost of ziekenhuis of thuis een verpleegkundige te ontvangen. "We merken dat mensen het prettig vinden om meer controle te hebben. Deze vorm van zelfzorg is eenvoudig en laagdrempelig", zegt Hans van Noorden, directeur zorginkoop Coöperatie VGZ.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Rene Luigies

1 juli 2016

Mis ik hier iets? Zelf maak ik al meer dan 10 jaar gebruik van trombose zelfzorg via het portaal van PortaVita en de Trombosedienst Zeist. En dit wordt al meer dan tien jaar ook gewoon vergoed door de zorgverzekeraars. ZIe dus niet in wat hier zo bijzonder aan is.

Gea Alderliesten

4 juli 2016

Rene,
Het gaat om de Nationale Trombose Dienst (NTD) al voor het verzekeringsjaar 2017.
Verder is het uitleg over wat inderdaad al jaren wordt gedaan. Het bijzondere en wat mij betreft goed nieuws is omdat ik verzekerd ben bij VGZ. Ook ik maak van tijd tot tijd gebruik van de NTD en naar volle tevredenheid.

Top