Finance

Achmea verkoopt reïntegratiebedrijf aan Zorg van de Zaak

Het reïntegratiebedrijf Winnock gaat deel uitmaken van het Zorg van de Zaak Netwerk. Moederbedrijf Achmea en Zorg van de Zaak hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het bedrijf.

"Achmea richt zich primair op het aanbieden van verzekeringen en aanverwante producten, pensioenvoorzieningen en vermogensbeheer”, licht Willem van Duin, voorzitter raad van bestuur van Achmea toe. "Met de verkoop van Winnock geven we uitvoering aan onze strategie om ons te richten op onze kernactiviteiten."

De beoogde transactie is ligt nog ter goedkeuring bij de toezichthouders en mededingingsautoriteiten. De partijen verwachten de transactie in het  vierde kwartaal van 2016 af te ronden.

Winnock is in 1989 opgericht onder de naam Rug AdviesCentrum. Achmea is sinds 2000 aandeelhouder en in 2002 kreeg het bedrijf zijn nieuwe naam. Winnock heeft toen vestigingen verspreid door Nederland en ongeveer 140 medewerkers,  waaronder medisch specialisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen.

Zorg van de Zaak is een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg (arbo), leefstijlzorg en medische zorg, met in totaal 2.750 medewerkers en een omzet van 250 miljoen euro. Naast bedrijfszorg biedt zij ook medische zorg met het Rode Kruis Ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top