ACTUEEL

Onderwijsbestuurder leidt raad van toezicht Careyn

Geri Bonhof is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van zorgorganisatie Careyn. Zij neemt de voorzittershamer over van Peter van Lieshout die onlangs werd benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van zorgverzekaar Menzis.

Met Bonhof (62) heeft Careyn “een stevige en zeer ervaren bestuurder” binnen gehaald, laat de raad van toezicht weten. Haar wortels liggen in het onderwijs. De afgelopen twaalf jaar was ze voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool Utrecht. Eerder was ze onder meer lid van de Onderwijsraad en lid van het college van bestuur van de Hogeschool van Amsterdam.

Turbulent

Bonhof kijkt uit naar haar nieuwe rol. “Ik wil door mijn kennis en ervaring graag een toegevoegde waarde leveren aan maatschappelijke organisaties die ertoe doen. Deze functie past uitstekend in die ambitie. Meer nog dan het onderwijs maakt de zorgsector een turbulente periode door met ingrijpende veranderingen die in hoog tempo worden doorgevoerd. Bijkomend voordeel is dat Careyn ook in Utrecht actief is. Ik ben goed ingevoerd in de stedelijke netwerken en hou van de stad. Waar Amsterdam een metropool is, is Utrecht stad van kennis en cultuur.”  geri bonhof

Van Lieshout zegt na 4,5 jaar voorzitterschap met pijn in het hart afscheid te nemen van Careyn.  “Ik kijk terug op een periode waarin Careyn enorme stappen gezet heeft. De organisatie heeft zware jaren achter de rug, maar ligt nu op koers om een wendbare en gezonde organisatie te worden.” Van Lieshout is sinds 1 juli voorzitter van de raad van commissarissen van zorgverzekeraar Menzis. In deze functie volgt hij oudgediende Heino van Essen op.   

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top