Tech

NightBalance haalt 12,5 miljoen euro op voor slaapapneu-technologie

NightBalance haalt 12,5 miljoen euro op voor slaapapneu-technologie

NightBalance heeft 12,5 miljoen euro aan financiering gevonden voor de commerciële uitrol van zijn slaapapneu-technologie in Europa en voor toetreding tot de VS-markt. Het jonge techbedrijf uit Delft heeft de Sleep Position Trainer (SPT) ontwikkeld, die mensen met slaapapneu traint om niet op hun rug te slapen.

De nieuwe financiers zijn INKEF Capital (opgezet door het pensioenfonds ABP) en Gilde Healthcare Partners. Bestaande investeerders Thuja Capital, Health Innovation Fund en Van Herk Ventures nemen eveneens deel.

Dirk Kersten van INKEF en Pieter van der Meer van Gilde treden ook toe tot de raad van commissarissen van NightBalance. Jan Keltjens is benoemd tot voorzitter. De raad wordt verder versterkt met de benoeming van Geoff Waters.

NightBalance wil in de VS klinische studies doen, geleid door slaapspecialist David P. White van Harvard Medical School en voormalig Chief Medical Officer voor Philips Respironics. Philips is ook de grote concurrent van NightBalance op het gebied van slaapapneu-therapieën. 

Therapietrouw

De Sleep Position Trainer (SPT) van NightBalance traint patiënten om niet op hun rug te slapen, zodat zogeheten positie-afhankelijke slaap apneu niet meer optreedt. De SPT wordt op de borst gedragen, en meet continue de slaaphouding. Een lichte trilling laat de gebruiker van houding veranderen, zonder invloed op het natuurlijke slaappatroon.

NightBalance denkt dat de technologie succesvoller kan zijn dan andere therapieën, omdat het voor patiënten beter vol te houden is dan andere therapieën waarbij met een masker voor geslapen moet worden.

De medische technologie is gepatenteerd. De SPT wordt momenteel verkocht in 11 Europese landen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top