ACTUEEL

Unie KBO en PCOB gaan samen op in nieuwe organisatie

Manon Vanderkaa is per 1 juli benoemd tot directeur van de nieuw te vormen seniorenorganisatie KBO-PCOB. De twee belangenverenigingen PCOB en Unie KBO worden samen naar eigen zeggen dé grote seniorenorganisatie van Nederland.

De beide verenigingen blijven voorlopig in hun huidige vorm bestaan, als stip aan de horizon voor de verdere toekomst zien ze het samen vormen van één vereniging. De verenigingsbureaus gaan alvast samensmelten tot één bureau. Volgens Unie KBO en de PCOB is dit een "logische voortgang van de al jarenlange succesvolle gezamenlijke belangenbehartiging en projecten".

Eind 2015 besloten Unie KBO en PCOB tot intensivering van de samenwerking. Het nieuwe bureau KBO-PCOB gaat straks onder één dak de belangen van ouderen behartigen. De samenwerking geeft meer slagkracht en zorgt ook voor meer zichtbaarheid in het maatschappelijke en politieke debat, verwachten de organisaties zelf. De nieuwe KBO-PCOB heeft vijf speerpunten voor beleid: langer thuis wonen, koopkracht, digitalisering, veiligheid en zingeving.

De beide verenigingen hebben opgeteld zo'n 300 duizend leden. Unie KBO is met 190 duizend leden de grootste van de twee. Samen zijn ze de grootste ouderenorganisatie van Nederland. Voorheen waren Unie KBO en ouderenbond ANBO de grootste organisaties. Beide organisaties telden zo'n 180 duizend leden. ANBO heeft vorig jaar veel leden verloren vanwege onrust binnen de bond en telt inmiddels zo'n 124 duizend leden.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top