ACTUEEL

Zorggroep Groningen boos over plek op lijst

De Zorggroep Groningen is er niet over te spreken dat een locatie van de organisatie voorkomt op de lijst van zwakke verpleeghuizen. Volgens de raad van bestuur is de inspectie vorig jaar januari en november op bezoek geweest bij de Lindenhof, de verpleegafdeling van locatie de Bloemenhof.

De inspectie was toen niet tevreden, maar inmiddels zijn er veel zaken verbeterd. Dat werd bij een bezoek in juni ook geconstateerd, maar deze resultaten zijn nog niet verwerkt in het rapport.

Onterecht negatief

"Wij betreuren dit ten zeerste, omdat hiermee een incompleet beeld ontstaat, en Zorggroep Groningen onterecht negatief in het nieuws komt. Om op deze manier in het nieuws te komen, komt bij ons hard aan, zeker na de zeer intensieve inspanningen om onze kwaliteit te verbeteren", aldus de Raad van Bestuur.

Ook de Stichting Zorggroep Florence in Den Haag stelt dat de informatie die de inspectie heeft gepubliceerd voor een belangrijk deel is achterhaald. "Een aantal locaties van Florence is afgelopen mei en juni opnieuw bezocht door de inspectie en kreeg een ruime voldoende. Florence voldoet dan ook, in tegenstelling tot wat het rapport meldt, aan alle eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg", zegt de organisatie op de website. De gegevens in het rapport zijn volgens de organisatie gebaseerd op de periode van januari vorig jaar tot maart van dit jaar. "Daarbij werd duidelijk dat een aantal zaken moest worden verbeterd. Die punten zijn toen direct opgepakt". (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

RaadvoordeOuderenbescherming

6 juli 2016

Hoe kan je nu ernstig onder vuur liggen en in een paar maanden alweer op de rit staan?!?

Anna M Vos

7 juli 2016

Aan de RaadvoordeOuderenbescherming: Precies, dat kan, omdat wat de IGZ als ernstig aanmerkt nog niet wil zeggen dat bewoners daadwerkelijk gevaar liepen. Bv. Een 2e controle bij medicatie wil niet zeggen dat het bij de eerste controle ooit fout ging. Of waar niet geleerd wordt van fouten wil niet zeggen dat bewoners er daadwerkelijk meer gevaar liepen dan elders. Het is dan de papieren loop die mist en aantoonbaar aangelegd moet worden. Dat kan betrekkelijk snel.
Alles is relatief.

Gerda van Lieburg van

7 juli 2016

Boos worden als je organisatie of deel daarvan op de zwarte lijst terecht komt is niet erg professioneel en geeft zelfs te denken.
De hand in eigen boezem steken en doorgaan met verbeteringen die in het belang van de patiënt cq de bewoner zijn, lijkt me verstandiger. Waar rook is, is vuur en het is inmiddels genoegzaam bekend dat de administratieve belasting bij de verpleeghuizen en overigens ook bij andere type zorgorganisaties, zo is toe genomen dat de mensen op wie het gaat vaak aandacht, verzorging en bescherming te kort komen. Ik ken de verpleeghuiswereld en mijn vader zit daar bij een dergelijke organisatie met een dementieel syndroom en achter een gesloten buitendeur . Ik hoef er maar rond te lopen, te ruiken en te zien wat er zoal mis is, personeel op kanoor achter de computer en de bewoners vertwijfeld in de gang of schreeuwend in hun kamer. We hebben het hier dan ook nog eens over mensen die na de 2e wereldoorlog Nederland hebben opgebouwd. Triest en schrijnend en dat in zo'n rijk land als Nederland. We moeten ons met zijn allen collectief schamen, wij hebben ook boter op ons hoofd, politieke keuzes, weinig oog voor duurzaamheid en respect en begrip voor de ouderen, thema's die bijna geen rol meer lijken te spelen. De verzorgenden doen hun best met zeer beperkte middelen en met een soms nauwelijks tot geen, gedegen opleiding achter de rug! Wat zitten alle HR managers te doen? Stop met lijstjes af vinken, maar zie, luister en voel en huiver!!! Zie ook artikel van Hugo Borst in het AD van vandaag, de voorpagina!!!!!!

Top