ACTUEEL

ActiZ vindt publicatie oude lijst 'onverantwoord'

Brancheorganisatie ActiZ "betreurt het enorm'' dat de Inspectie voor de Gezondheidsdienst (IGZ) een verouderde lijst van slecht presterende verpleeghuizen heeft openbaar gemaakt.

"Diverse zorgorganisaties hebben de IGZ er dinsdag op gewezen dat zij met een categorie in de gepubliceerde lijst staan die niet (meer) klopt. Hun gegevens zijn achterhaald of onvolledig'', aldus de organisatie van zorgondernemers. "Tot ons ongenoegen zijn de actuele of meer complete gegevens door de IGZ niet in de gepubliceerde lijst verwerkt."

ActiZ noemt de actie van IGZ dan ook onverantwoord, gezien de serieuze gevolgen voor de betreffende verpleeghuizen, medewerkers en patiënten. De belangenbehartiger had er op aangedrongen om bij publicatie van de lijst zorgvuldigheid boven snelheid te laten gaan.

De zwarte lijst van de IGZ is gebaseerd is op de situatie op 15 maart 2016. Ontwikkelingen na deze datum geen invloed gehad op de categorieën, ook niet in die gevallen waarin de IGZ inmiddels een nieuw oordeel heeft gegeven dan wel het toezichttraject bij zorgorganisaties zelf al heeft afgesloten. (ANP)

4 Reacties

om een reactie achter te laten

RaadvoordeOuderenbescherming

6 juli 2016

Jan de Vries heeft net als zijn voorganger boter op het hoofd. Daar komt bij dat Jan de Vries in 2008 voor tv kijkend Nederland in het programma Rondom 10 een door de heer Fabrie aangekaarte klachtbehandeling voor een zorggigant compleet onderuit haalde op basis van feiten. Jan de Vries zat toen in het zicht van half Nederland zichzelf volstrekt belachelijk te maken als CDA Kamerlid. Mensen onthouden dat! En familieleden die veel leed meemaakten en meemaken in zorginstellingen die ontspoorde zorg leveren vergeten de arrogantie van Jan de Vries niet!

RaadvoordeOuderenbescherming

6 juli 2016

Een zin verkeerd geformuleerd, er moet staan 'Daar komt bij dat Jan de Vries in 2008 voor tv kijkend Nederland in het programma Rondom 10 een door de heer Fabrie op basis van feiten aangekaarte klachtbehandeling voor een zorggigant,
compleet onderuit haalde.'

opa vrolijk

6 juli 2016

De igz is al jaren onverantwoord bezig! Dit is niet van de laatste tijd! Helaas werden klachten vaak op de stapel gelegd of men kwam niet voorbij het meldpunt! Gezien de rapporten en de ernst van misstanden ontbreken er ook tehuizen waar de igz binnen stapte. Het lijkt erop dat men maar een greep heeft gedaan. Het geeft in elk geval goed weer hoe groot de puinhopen zijn.

Wulf van Loenen

7 juli 2016

Men is uitgegaan van de situaties op 15 maart j.l. en dat vind ik als het om uitgewerkte inspectieuitkomsten gaat, best actueel. Ik ga er van uit dat ze het binnen de instellingen zelf al eerder vernamen? Wel zuur dan die openbaar making als je al met verbeterplannen in de weer was. Nooit meer zover laten komen zou ik zeggen.

Top