Finance

Gouden handdruk van ruim 4 ton is rechtmatig

De ontslagvergoeding van 426 duizend euro die Driezorg-bestuurder Wim Rave vorig jaar kreeg is rechtmatig. Dat zegt staatssecretaris Van Rijn in antwoord op Kamervragen.

Volgens Van Rijn stammen de afspraken over de beëindiging Rave’s dienstverband van voor de inwerkingtreding van de Wet Normering Topinkomens (WNT). De WNT voorziet in een maximum ontslagvergoeding van 75 duizend euro.
Ook de accountant heeft volgens geen onrechtmatigheden geconstateerd. Desondanks zal het CIBG een onderzoek uitvoeren om zeker te stellen dat er geen sprake is van overtredingen.

Verschil van mening

Rave vertrok op 1 september 2015 bij Driezorg na een “onoverbrugbaar verschil van mening” met de Raad van Toezicht. De Zwolse zorgaanbieder stond op dat moment al maanden onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Zelf zat Rave sinds februari vorig jaar ziek thuis. In totaal ontving Rave in 2015 een salaris van 141.825 euro en een ontslagvergoeding van 426.113 euro.

De ChristenUnie in de Tweede Kamer toonde zich in juni zeer ontstemd over de ontslagvergoeding. De partij noemde het "onbestaanbaar en onverteerbaar dat in de zorg na een ontslag dergelijke exorbitante bedragen worden uitgekeerd''.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top